lördag 4 december 2010

Lucka nr 4




Bakom lucka nr 4 finns en länk till den skönaste JULSÅNG jag hittat hitills i år. ENJOY!

5 kommentarer:

Stella sa...

Hahaha, den var bra! Och jag känner nog igen mig lite, jag får lite panik så här års och vill bara gå i ide tills julen är över... Har ännu inte fått upp adventsljusstakar/stjärnor så jag har NÄSTAN beslutat att strunta i det i år... igen... Även om jag kan tycka att det är mysigt så orkar jag bara inte med det! :(

Lina sa...

Visst är den bra!!! Jag gillar den. Alla gillar faktiskt inte julen av olika anledningar.
Jag tycker alla ska fira jul på sitt sätt som känns bäst för en själv, med eller utan släkt.

Själv älskar jag julen och att det är en tid att träffa alla tillsammans. Men vissa år (som i år) är julen lite vemodig då barnen firar jul hos sin pappa.


Men som sagt. Julen ska firas som man själv vill och inte som andra vill! Vill man strunta i det så ska man, oavsett vad andra tycker!!

Kram till dig Stella

Stella sa...

Jag tycker också att man ska kunna fira jul som man själv vill (eller inte fira), men jag har svårt att förklara för mina föräldrar m fl att jag vill vara ensam och inte vill fira alls... Istället "offrar" jag mig, sätter på mig den glada masken och åker till dem... Innerst inne känner jag mig falsk och ledsen, och känner hur panikångesten ligger på lur. Det är en lättnad att komma hem igen och fritt kunna släppa fram alla känslor och tårar!

Jag kan förstå att det är tråkigt för dig att du inte har dina barn hos dig i jul... hoppas att ni kan fira lite senare istället, även om det naturligtvis inte blir riktigt samma sak.

Lina sa...

Åh Stella! För vems skull ska du ta på dig en mask?
Kanske dags att fira en jul på ditt sätt utan mask, ångest och tårar.

Jag vet att det är svårt, att man vill göra saker för andra. Men när man gör något för sig själv oavsett vad andra tycker så infinner sig en grymt skön känsla som man kan spara och tänka på nästa gång en liknande situation dyker upp.

Stå på dig och gör något för dig!!!!

Julen kommer bli bra ändå. Julafton firar vi med min familj och sedan på juldagen har vi en egen julafton hemma med alla barnen. Sen firar vi med barnens morfar igen på annandagen.

Nästa år får vi ha alla barn istället =)
Jag tänker ändå på att barnen har lika roligt var de än är på julafton och att det är viktigt att de får fira med sin pappa och släkten där också!

Stella sa...

Tack för dina uppmuntrande ord, det värmer!

Det blir nog så att jag ändå åker till mina föräldrar på julafton... vet inte hur jag skulle må om jag inte gjorde det... men jag hoppas innerst inne på att det blir snöoväder så jag har en giltig anledning att stanna hemma... eller att jag blir tvungen att "jobba över"... Nu är det en fördel att jobba inom äldreomsorgen (eller vården överhuvudtaget) eftersom man jobbar oavsett vilken dag det är. Jag arbetar till kl. 13 på julafton... någon kan ju bli "sjuk" så jag måste vara kvar längre...

Får se hur det blir... kanske kan jag skjuta upp "firandet" till juldagen, då är det inte riktigt lika jobbigt...

Skönt att du låter dina barn fira jul hos sin pappa och hans släkt! Det är bra att ni turas om, det är inte alla som gör det och det måste vara hemskt jobbigt för barnen. De vill naturligtvis träffa alla sina släktingar!