lördag 3 september 2011

Försäljningar och köp!

Nyligen blev mitt gamla hus sålt. Det i Bruket. Fram tills nu har barnens pappa bott kvar i det. han har haft det ute ett tag utan att få det sålt. Inte för att det var något fel på det. Husen var i toppskick och totalrenoverat. Jag tror snarare att det berodde på att han lade ut det till försäljning straxt efter att den nya regeln om att man måste ha en vis procent av kostnaden att kunna betala ur egen ficka.

Det måste ju ställa till det för de flesta. Har man inte ett hus eller en bostadsrättlägenhet sen innan att sälja och få de pengarna så är det ju nästan kört för en vanlig svenssonfamilj. För hur många barnfamiljer har ett par hundratusen som ligger och skräpar?
Undrar om det påverkar mäklarnas jobb? Beror väl säkert på var man arbetar. Är man mäklare i Stockholm är man säkert inte arbetslös.


Om man nu ändå lyckas och sälja sin bostad, vad bör man tänka på för att få den mera lättsåld? jag tror att en bra investering är att satsa på homestaging. Det kostar visserligen en del, men chansen är stor att man kan få upp buden på husen betydligt! Att man får hjälp av en bra mäklare som kan konsten att få människor intresserade av just det objektet spelar också stor roll.

Att köpa hus är ju också ett projekt i sig. ett av de viktigaste och svåraste valen man gör i livet. Ändå tror jag att man känner när man hittat rätt hus.Då spelar det ingen roll i vilket skick huset är, då ser man potenialen i det.

Inga kommentarer: