onsdag 18 maj 2011

Fucking jävla csn!

Ni minns ju att jag skrev för ett tag sen att jag fått ett återbetalningskrav från csn på lite drygt 23 000. Sånt kommer två år efter att man har studerat färdigt, bara så att ni vet.
Hur som helst så ringde jag upp csn och förklarade läget. Sa att jag just nu är föräldraledig och alltså har en lägre inkomst och bad därför att få göra en överkomlig avbetalningsplan.

Visst sa hon på csn, inga problem, det förstår vi. Hon sa att de skulle skicka hem en ansökan om avbetalningsplan.

Avbetalningsplanen kom. Jag fick fylla i min exakta inkomst, Vargens inkomst, hur många barn vi är försörjningsskyldiga till, vilka utgifter vi har, vad våran hyra ligger på, om vi har tv och bil och i såfall vad vi uppskattar värdet på de till and you name it vad jag fick fylla i.

Jag fyllde i allt och skickade iväg det och fick igår svar.

Csn- idioterna anser, eller förresten KRÄVER att jag ska betala tillbaka det på bara ett år och skickade med inbetalningskort à ca 2000 kronor per månad. Är de inte kloka, på allvar? Under ett års tid tjänar jag 80 % mindre än i vanliga fall och under just det året vill aporna på csn att jag ska loosa ytterligare 2000 kronor per månad samt försörja ett barn till. Men det är klart, blöjor behöver hon ju inte ha. Ungen kan ju skita fritt.

De hade också skrivit att de inte finner några skäl till att jag ska få en längre avbetalningsplan. Det kan man bara få om det gynnar staten Japp, så skrev de. På riktigt!

Excuse me som har försökt att gynna staten och göra rätt för mig. Jag valde att läsa en bra utbildning för att få ett bra jobb, därmed arbeta, försörja mig själv och gynna staten. MEN.......för att kunna gynna den där jävla staten och studera så var jag tvungen att ta studielån. Eftersom jag även hade familj och barn så räckte ju inte riktigt de där blodspengarna som fuckingjävlacsn så snällt lånade ut och därför jobbade jag samtidigt för att kunna försörja mina barn och taket för vad man fick tjäna (som var mindre när jag studerade än idag) var mycket lågt så råkade jag uppenbarligen försörja min familj lite för bra och det straffar sig nu.

Man ska ta mig fan inte göra rätt för sig. Ta mig fan inte studera och försörja sig själv.

Jo men visst csn, min föräldrapenning är enormt hög så sno 2000 spänn till av mig, gör det förhelvete och lägg på en jävla massa ränta också (vilket de redan gjort)

Men jag har fixat det här. Min braiga, sjysta bank har lånat mig pengarna så jag kommer betala tillbaka de på ett mycket förmånligare sätt. Så nästa vecka ska ni få era pengar era jävla as. Alltihopa på en gång för jag tänker inte gynna er med mera räntor. Jag tänker heller aldrig mera studera, om jag inte vinner lotto och det gör jag inte, för jag spelar aldrig.

Så ta er i röven och njut av pengarna staten

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fattar att du är srg... skulle ja me vara.. ja du Lina va man än gör så ska staten ha sin del vet du...=( ha det bäst och pussa lilltösen...=)Kram Milis

Anonym sa...

Fattar att du är srg... skulle ja me vara.. ja du Lina va man än gör så ska staten ha sin del vet du...=( ha det bäst och pussa lilltösen...=)Kram Milis

Lina sa...

fucking jävla staten ;) ha det bäst du med och pussa på dina små (och den store) KRAM

Anonym sa...

Hejsan det är mr anonym blogg smygläsare som nu måste ge dig ett tips, jag tycker detta inlägg inte hör hemma bland dina övrigt roliga och ofta fyndiga formuleringar och underförstådda spydigeter dom jag gillar, nu blir jag rädd och besviken, detta måste du väl ändå ångra lite, jag är en allt annat än diplomatisk person som varit avu´ndsjuk på att du alltid enlgt min mening klarar dig utan att passera anständighetens gräns, nu tycker jag till och med att du passerat den med råge, hotfullt och nära nog kränkande för dom som jobbar där. Jag är fel person att dömma dig, men jag blev förvånad. Jag skrattade i alla fall gott åt din lilla anspelning åt det hållet som man som man blir beskyld att alltid tänka på. Hej och tack för bloggen och för möjligheten att få säga min mening.

Lina sa...

Hej anonym! Du har rätt...det där inlägget var inte jag. Jag jobbar hårt på att som du säger hålla mig inom anständighetens gräns, men jag är där på gränsen och balanserar hela tiden och den här gången klev jag över den. Jag är också bara människa och alla går vi väl över gränsen?

Jag brukar försöka att INTE ta ut min ilska på bloggen, men det gjorde jag nu. Jag gör aldrig personangrepp och det gjorde jag inte nu heller, jag var heller inte hotfull, jag valde orden noga för att just inte lägga in någon form av hot. Kränkande? möjligtvis, men inte mot någon enskild person.

Tack för att du kommenterar och för att du läser!!!